Müge YAMANLICA TUNCAY, 2001 Mezunu

müge tuncay.jpg (275 KB)

Öğretmen olma isteği ağır bastığı için okuduğu farklı bir fakülteyi bırakarak öğretmenlik okumaya karar veren bir eğitim gönüllüsü olarak şu anda bulunduğum yerin ne kadar doğru olduğunu eğitim hayatıma bakarak rahatlıkla söyleyebiliyorum. Bireysel farklılıklar gözetilmeden gelecekte herkesin aynı mesleklere sahip olacağı düşünülen bir dönemde başlayan eğitim yolculuğumda bugünlere kadar eğitim dünyasının içinde aldığım yolda, her biri birbirinden farklı değer ve özelliklere sahip öğrencilerimi kıymetli birer hazine olarak gördüm.

Merakını, arayışlarını, sorgulamalarını ifade edebileceği tek ortam okul olan ve hayallerini, isteklerini, planlarını gerçekleştirmek için öğretmenlerin kılavuzluğuna ihtiyaç duyan öğrencilerimin; dünyaya, topluma ve kültüre karşı saygılı, hayat boyu öğrenmeye ve gelişmeye açık, insanlığa katkıda bulunan bireyler olarak yetişmeleri için destek vermek mesleğimin en onur verici yanı.

Dünyanın içinde bulunduğu ve inanılmaz değişimler yaşanan bu dönemde farklı eğitim yaklaşımlarını deneyimleme şansını yakaladık. Bilgiyi yüklemek değil, bilgiye ulaşmayı öğretmek ve gelişen değişen teknolojiyi kullanabilen yeni nesiller yetiştirmek de yeni hedeflerimiz haline dönüştü. Görev yapmakta olduğum kurumda, hedeflerime yürümeye devam ediyor ve her yeni güne keyifle başlamanın mutluluğunu çocuklarımız ile birlikte yaşıyorum.

Yirmi dört yıl önce Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesine geldiğimde hayalimdeki mesleğe bir adım daha yaklaşmıştım. Gelecek yaşamı boyunca yalnızca öğretmenlik yapmak isteyen bir bireye değerli hocalarımın aktardıkları tecrübeler, Fakültemde aldığım eğitim ile yepyeni nesillerin rehberi olmak için doğru yerde, doğru tercihi yaptığımı bilmek çok önemliydi.

Hâlen Marmara Üniversitesinin yüksek lisans programına kayıtlı bir öğrencisiyim. Hâlâ Marmaralıyım...

Doğru tercih yaparak doğru yerde olduğunu bilmek, meslek yaşamınızın da verimli ve üretken geçmesini sağlar.

Müge YAMANLICA TUNCAY
İlkokul Müdür Yardımcısı
İde Okulları / İstanbul

Bu sayfa Elementary Teacher Education tarafından en son 19.09.2021 20:23:13 tarihinde güncellenmiştir.