Dr. Öğr. Üyesi Zehra KILIÇ ÖZMEN, 1995 Mezunu

 

Zehra_Kılıç_Ozmen.png (236 KB)

 

 

Lisansımı 1995 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde tamamladım. 1997’de yüksek lisans, 2009 yılında da doktoramı aynı programda yaptım. 1995-2003 yıllarında özel okullarda, 2003-2010 yılları arasında ise devlet okullarında sınıf öğretmeni olarak çalıştım. 2010’da öğretim üyesi olarak üniversiteye geçtim. Yaklaşık 10 yıl çeşitli vakıf üniversitelerinde ve okulların AR-GE birimlerinde görev aldıktan sonra 2020 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesinde çalışmaya başladım.

Meslekî gelişimime katkıda bulunan ve ufkumu açan hocalarımı yad etmek isterim.

Çiçeği burnunda öğretmenim. Görev yaptığım her okulda diğer öğretmenlerin laboratuvar kullanma tecrübesi olmadığından müdürler, laboratuvarın anahtarını bana verirlerdi. Hatta laboratuvar uygulamalarında yaptığım çalışmaları, diğer sınıfların öğrencileriyle de paylaşırdım. Teşekkürler Ayla Gürdal Hocam.

Rahmetli hocam Murat Aşıcı'dan Türkçe dersinin sadece okuma yazmadan ibaret olmadığını öğrendim. Her sene hocamın bize yaptırdığı gibi öğrencilerimle beraber sınıf dergisi çıkardım. Teşekkürler Hocam.

Sene 92-93, hocamdan kitap tavsiyesi istedim. Ivan Illich’in “Okulsuz Toplum” kitabını bana önerdi. Bir öğretmen adayının eğitim-öğretim ve okulla ilgili tüm algı ve anlayışlarını yıkan bir kitaptı. Yaşadığımız pandemi sürecinde öğrenmenin okulla sınırlı olmadığını, okula gerek olmadığını bizzat yaşadık. Ben de bu kitabı lisans öğrencilerime hâlâ tavsiye ediyorum. Teşekkürler Adil Çağlar Hocam. 

Öğretmenliğin ders anlatmaktan ibaret olmadığını, gönlünü kazanamadığımız öğrenciye hiçbir şey öğretemeyeceğimizi, eğitim psikolojisi dersleriyle bize anlatan Oktay Aydın Hocam. Teşekkür ederim.

Sefer Ada Hocam, bürokratik engellere takılmadan görevimi aşkla yapmayı sizden öğrendim. Öğrencilerime ve velilerime de bu konuda rehber olmaya çalıştım. Sizden aldığım sınıf yönetimi dersi sadece öğretmenliğimi değil, hayatımı da değiştirdi. Teşekkür ederim Hocam.

Oyunun beden eğitimi dersi ve bahçeyle sınırlı olmadığını, dersin de oyunlaştırılarak daha iyi sunulabileceğini 90’lı yıllarda bize öğretti. Oyun ve oyunlaştırma hâlâ güncelliğini koruyan ve araştırmaların devam ettiği bir alan... Çocuğun dünyasına oyunla girebileceğimizi devamlı vurgulayan Mehmet İnan Hocam, teşekkür ederim.

Sene 1994, ilk defa bilgisayar dersi alacağız. Hepimiz heyecanlıyız. Hocamız Lotus 1-2-3 programını öğretti bize. Programın mantığını öyle bir anlattı ki mesleğe başladıktan yıllar sonra, bilgisayar hayatımızın bir parçası olduğunda herkes Excel'i öğrenmek için kurslara giderken ben bir iki karıştırmayla, ders notlarıma bakarak programı çözdüm ve hâlâ kullanıyorum. Teşekkürler Nilgün Uluser İnan Hocam.

Müziğin derslerimin bir parçası olmasına özen gösterdim. Sadece müzik dersleriyle sınırlı kalmadım. İlkokul düzeyinde oratoryolar, yoğurt kovalarından perküsyon çalışmaları, şarkılar… Sınıfım ve gösterilerim hep rengarenkti. Teşekkürler Ercan Mertoğlu Hocam.

Daha ismini anamadığım pek çok değerli hocam emeğinize, yüreğinize sağlık... Lisans, yüksek lisans ve doktoramı Marmara Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde tamamladım demekten her zaman onur duydum. İyi ki varsınız…

                                                                                       Dr. Öğr. Üyesi Zehra KILIÇ ÖZMEN
İstanbul Medeniyet Üniversitesi


Bu sayfa Elementary Teacher Education tarafından en son 25.09.2021 20:09:53 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM